Parelduiken voor particulierenHeb je zelf een mooi verhaal? Of ken je iemand met een verhaal, dat het waard is om te bewaren en te delen? Parelduiken biedt persoonlijke verhalen in boekvorm.

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het verrichten van stamboom- en familieonderzoek en met het optekenen van levens- en familieverhalen. Om mij hierin verder te specialiseren volgde ik de tweejarige opleiding Familieverhalen en biografieën schrijven aan de Schrijversacademie.                                                          

Een emotioneel waardevol geschenk of aandenken      

Mensen hebben in de tweede helft van hun leven vaak weinig behoefte aan materiële geschenken. Wel ontvangen ze graag een emotioneel waardevol geschenk of aandenken, zoals een ingelijste tekening van een kleinkind of een mooie reis. Denk hierbij ook eens aan een reis door de geschiedenis: het laten optekenen van het verhaal van een ouder, grootouder of levenspartner. Het boek is een bijzonder geschenk voor een verjaardag, een jubileum of een afscheid. Dit kan jouw eigen verhaal zijn (bijvoorbeeld om aan kinderen en kleinkinderen te laten lezen) of een boek om aan een persoon cadeau te geven. Maar het kan ook een blijvende herinnering zijn aan een overleden dierbare.                                                                             

Veranderingen

Verhalen gaan vaak over veranderingen. Over bijzondere ontmoetingen of over bepaalde keuzes die gemaakt worden. In het levensverhaal laat ik zien wat die veranderingen betekend hebben voor de persoon of voor de familie van wie ik het verhaal opteken. Het vieren van het leven staat hierin altijd centraal. Het schrijven van een verhaal is altijd maatwerk. Ik bied een aantal standaardproducten, maar er is heel veel mogelijk. Zo kan in een portret of levensverhaal ook de familiegeschiedenis worden verwerkt. Klik hieronder op de blauwe balkjes met ‘view more’ om de verschillende producten te bekijken en meer te lezen over mijn werkwijze.

Mogelijkheden

error: Content is protected !!