Boeken


Toscane

Goudgele heuvels met cipressen aan de horizon, glinsterend zeewater onder een azuurblauwe lucht: kunstenaars en schrijvers worden al eeuwenlang door het Toscaanse landschap geïnspireerd.
En overal in dat indrukwekkende landschap liggen middeleeuwse heuvelstadjes, kloosters, villa’s en tuinen waar kunst, geschiedenis en natuur in perfecte harmonie samenkomen.

Tijdens mijn rondreizen in Toscane ontdekte ik steeds weer nieuwe bezienswaardigheden, ook op plaatsen waar ik al eens was geweest. Naast de bekende en onmisbare hoogtepunten worden in dit boek ook een aantal van Toscanes talrijke verborgen parels onthuld.

Aan veel plekken in Toscane zijn bovendien bijzondere verhalen verbonden, die je als reiziger eigenlijk zou moeten kennen. Daarom lees je in dit boek niet alleen historische wetenswaardigheden, maar ook kleurrijke anekdotes en legenden.

Terschelling en Vlieland

Parels in de Waddenzee


Nergens in Nederland vind je zo’n variatie aan landschappen op loopafstand van elkaar als op Terschelling. Ook op het kleinere buureiland Vlieland ervaar je een groot gevoel van vrijheid, rust en ruimte.
Beide eilanden liggen midden in het Unesco Werelderfgoed de Waddenzee. Behalve natuurschoon kennen de beide eilanden een rijke geschiedenis en hebben ze verrassend veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en lekker eten. 

Wanneer je op Terschelling bent kun je gemakkelijk een dagtocht maken naar Vlieland en andersom. 
Daarom dook ik voor deze reisgids de mooiste parels van beide eilanden op, waarbij historische en ecologische wetenswaardigheden worden afgewisseld met kleurrijke anekdotes en legenden, bijzondere adresjes en excursie-mogelijkheden, verhalen van gepassioneerde eilanders en smakelijke recepten.

Groot Speijck

Parel in het groen

In opdracht van Natuurmonumenten schreef ik een boek over Groot Speijck en het natuurgebied de Oisterwijkse bossen en vennen. Hierin wordt aan de hand van verhalen de geschiedenis van de plek voelbaar gemaakt. Ook een visie op de toekomst van het nieuwe bezoekerscentrum komt aan bod. Voor deze publicatie heb ik verschillende mensen geïnterviewd, historisch onderzoek verricht, het beeldmateriaal verzameld en de teksten geschreven.

Het boek is bij mij te bestellen voor 15 euro inclusief verzendkosten.

error: Content is protected !!