Over Hester van Delden

In het jaar 2000 rondde ik in Amsterdam mijn studie Museologie af in de richting museumcommunicatie (tentoonstellingen en erfgoededucatie). Gedurende tien jaar werkte ik bij organisaties als het Rijksmuseum, het Rijksmuseum van Oudheden, het Rijksmuseum voor Volkenkunde en de Koninklijke Bibliotheek. Ik werkte er aan projecten op het gebied van tekst- en beeldredactie, collectiebeheer en -behoud, digitalisering, tentoonstellingen en educatie. Hester van delden

Parelduiken

Gaandeweg raakte ik steeds meer gefascineerd door de verhalen die objecten, plekken en mensen ons kunnen vertellen. Verhalen waarmee we onze dromen en drijfveren uitdragen, die ons helpen om het onzichtbare zichtbaar en concreet te maken en er betekenis aan te geven. Zo kwam ik op het idee om naast het materieel erfgoed ook het persoonlijk erfgoed te gaan bewaren, door verhalen te verzamelen en op een heldere en herkenbare manier op te schrijven en te presenteren.

In 2011 besloot ik mijn werkzaamheden voort te zetten als zelfstandige onder de naam Parelduiken. Sindsdien publiceer ik voor particulieren, organisaties en bedrijven. Ik onderzoek, interview, schrijf, fotografeer en geef advies.  Omdat ik veel verschillende interesses heb schrijf ik over diverse onderwerpen.

In 2017 voltooide ik de tweejarige opleiding Familieverhalen en biografieën schrijven aan de Schrijversacademie.

Na het verschijnen van de nieuwe Dominicus reisgids Toscane (zomer 2019) zal ik vaker bloggen op deze website.

Persoonlijke interesses:

Archeologie I Culinair I Duurzaamheid | Fietsen I Fotografie | Geschiedenis | Italië
Kunst | Literatuur | Natuur | Onderwijs | Reizen | Tentoonstellingen
Utrechtse Heuvelrug | Waddeneilanden I Wandelen I Yoga

Parelduiken in Florence