Over Hester van Delden


Als kind ontwikkelde ik al een passie voor lezen, schrijven, geschiedenis en reizen. Toen ik zeventien jaar was vertrok ik als uitwisselingsstudente naar Italië, waar ik een jaar bij een Italiaans gastgezin woonde en naar een Italiaanse middelbare school ging. Zo leerde ik de taal en dompelde ik me onder in de Italiaanse cultuur.
Terug in Nederland studeerde ik Museologie (Cultureel Erfgoed) in Amsterdam, met als afstudeerrichting communicatie.

Voor, tijdens en na mijn studie reisde ik zelfstandig door Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Ik verruilde Amsterdam regelmatig voor andere woonplaatsen. Zo woonde en werkte ik een half jaar in Zuid-Afrika, in Toscane, op Vlieland, in het nevelwoud van Costa Rica en in Bolivia.

In de daaropvolgende tien jaar werkte ik bij organisaties als het Rijksmuseum, het Rijksmuseum van Oudheden, het Rijksmuseum voor Volkenkunde en de Koninklijke Bibliotheek. Ik werkte er aan allerlei projecten op het gebied van communicatie, tentoonstellingen, educatie, collectiebeheer en digitalisering.

In 2011 besloot ik mijn werkzaamheden voort te zetten als zelfstandig communicatiespecialist, erfgoedspecialist, schrijver, journalist en fotograaf onder de naam Parelduiken. 

Gaandeweg raakte ik steeds meer gefascineerd door de verhalen die objecten, plekken en mensen ons vertellen. Verhalen waarmee we onze dromen en drijfveren uitdragen, die ons helpen om het onzichtbare zichtbaar en concreet te maken en er betekenis aan te geven. Daarom verwerk ik in mijn teksten graag aansprekende verhalen. Ik onderzoek, interview, schrijf, fotografeer en geef advies. Omdat ik verschillende interesses heb schrijf ik over diverse onderwerpen.
Bekijk hier mijn recente publicaties voor organisaties, overheden, bedrijven en uitgeverijen.

error: Content is protected !!