"Graag duik in in een bepaald onderwerp, om vervolgens de mooiste parels boven te halen, op te poetsen en met elkaar te verbinden. Het resultaat is als een parelsnoer, dat gezien mag worden."
Hester van Delden
parelduikster

Hester van Delden

Reizen, studie, wonen en werken

De eerste jaren van mijn leven bracht ik de zomermaanden meestal door in het vakantiehuisje van mijn oma in Zuid-Italië, aan de schitterende Golf van Policastro. Mijn oma sprak goed Italiaans en ik nam me voor om die prachtige taal zelf ook te leren. Zo vertrok ik als zeventienjarige uitwisselingsstudent voor een jaar naar Italië. Ik woonde bij een Italiaans gastgezin in Padua en ging naar een Italiaanse middelbare school. Zo leerde ik de taal en dompelde ik me onder in de Italiaanse cultuur.
Terug in Nederland studeerde ik museologie in Amsterdam, met als afstudeerrichting museumcommunicatie (tentoonstellingen en erfgoededucatie). Voor, tijdens en na mijn studie reisde ik zelfstandig door Europa, Azië, zuidelijk Afrika, Midden- en Zuid-Amerika. Ik verruilde Amsterdam regelmatig voor andere woonplaatsen. Zo woonde en werkte ik een half jaar in Zuid-Afrika, in Toscane, op Vlieland, in het nevelwoud van Costa Rica en in Bolivia.
In de daaropvolgende tien jaar werkte ik bij organisaties als het Rijksmuseum, het Rijksmuseum van Oudheden, het Rijksmuseum voor Volkenkunde en de Koninklijke Bibliotheek. Ik werkte er ik aan projecten op het gebied van tentoonstellingen en educatie, collectiebeheer en -behoud en digitalisering. Ik verhuisde van Amsterdam naar Leiden en vervolgens naar mijn huidige woonplaats Driebergen, op de Utrechtse Heuvelrug.
In 2011 besloot ik mijn werkzaamheden voort te zetten als zelfstandig erfgoedspecialist, schrijver, journalist en fotograaf onder de naam Parelduiken. 

Verhalen

Gaandeweg raakte ik steeds meer gefascineerd door de verhalen die objecten, plekken en mensen ons vertellen. Verhalen waarmee we onze dromen en drijfveren uitdragen, die ons helpen om het onzichtbare zichtbaar en concreet te maken en er betekenis aan te geven. Daarom verwerk ik in mijn teksten graag kaders met aansprekende verhalen. 
Ik publiceer voor particulieren, organisaties, uitgeverijen en bedrijven. Ik onderzoek, interview, schrijf, fotografeer en geef advies. Omdat ik veel verschillende interesses heb schrijf ik over diverse onderwerpen.

Hester Helpt...

 

– Achtergrondartikelen

– Bedrijfsgeschiedenissen

– Brochures in verhaalvorm

– Publiciteitscampagnes rond openingen en jubilea

– Reorganisaties en fusies vanuit historisch perspectief

-zoekmachine(SEO) vriendelijke teksten

– Oral History projecten

– Televisieprogramma’s en documentaires

– Tentoonstellingen

– Educatieve programma’s

– Verhalen- en belevingsroutes

zoekmachine(SEO) vriendelijke teksten

-artikelen en campagnes voor  sociale media

Mijn werkwijze

1. Inventariseren (vinden)

Nadat we hebben bepaald welke doelen we willen bereiken, maak ik een inventarisatie van de objecten, foto’s, plekken en personen die hieraan een bijdrage kunnen leveren. Ik doe onderzoek, leg contacten, interview en ga op zoek naar passend beeldmateriaal.

2. Verwerken (vormen)

Interviews en onderzoeksgegevens worden verwerkt, teksten worden geschreven en foto’s worden gemaakt, aangevraagd of gescand. Met dit materiaal wordt een publicatie ontwikkeld.

3. Presenteren en delen (verbinden)

De presentatie is een unieke kans om de publicatie in de schijnwerpers te zetten en om als organisatie je aan je publiek (klanten, medewerkers, donateurs) te verbinden.

Persoonlijke interesses

 

 • Archeologie

 • Architectuur

 • Cultuur

 • Duurzaamheid

 • Fotografie

 • Geschiedenis

 • Kunst

 • Literatuur

 • Natuur

 • Onderwijs

 • Reizen

 • Tentoonstellingen

 • Wandelen

 • Wijn

 • Yoga
error: Content is protected !!