Familieverhaal

Het verhaal van je familie in boekvorm
Vier generaties Van Delden: mijn vader, grootvader, overgrootvader en betovergrootvader

Een familieverhaal is een boek met chronologisch geordende gedenkwaardige en historische feiten en herinneringen. Eventueel aangevuld met een familiewapen, stamboom, documenten en foto’s. Parelduiken heeft inmiddels veel ervaring met het succesvol verrichten van familieonderzoek. Net zoals in het televisieprogramma Verborgen Verleden kan ik voor je op zoek gaan naar het verhaal van jouw voorouders. Misschien gaat er in de familie een verhaal rond, waarvan de waarheid lijkt te zijn verstopt achter een rookgordijn. Het kan heel verhelderend zijn om zo’n familiegeheim, na al die jaren, alsnog te onthullen.

Ik plaats het verhaal in een historische context en vul het aan met historische feiten en beeldmateriaal. Het is een boek waarmee je de verbondenheid als familie uitdrukt en is daardoor bijzonder geschikt om bijvoorbeeld op een reunie aan de familieleden uit te reiken.

De kwartierstaat van hertog Lodewijk Wurttemberg

Stamboomonderzoek

Vroeger kozen welgestelde families er voor hun stamboom uit te laten zoeken. Sommigen lieten zelfs een waar kunstwerk van hun stamboom maken. Parelduiken biedt je de mogelijkheid een ingelijste, fraai vormgegeven (foto)stamboom van jouw familie te laten maken. Mogelijk heb je zelf de stamboom al uitgezocht en zie je deze graag, als bekroning op al het werk, in een mooie vorm terug.

Parelduiken kan ook het stamboomonderzoek voor je verrichten. Bij het maken van een stamboom hanteer ik de officiele richtlijnen. Hierbij kiezen we voor een moderne werkwijze. Waar de meeste genealogen alleen het traditionele huwelijk en wettelijke kinderen in een stamboom verwerken, neem ik in de stamboom ook samenlevingsvormen als geregistreerd partnerschap en samenwonen op. Bovendien kunnen ook natuurlijke, adoptie- en pleegkinderen een plek in de stamboom krijgen.

 

error: Content is protected !!