Een boomhut aan de Vecht

Een boomhut aan de Vecht

In april ging ik op zoek naar een bijzonder contact-vrij huisje waar we met het gezin een paar dagen konden doorbrengen. Een plek in of dicht bij de natuur, om even bij te komen van de hectische weken die achter ons lagen. Uiteindelijk vond ik op camping de Koeksebelt in Ommen deze parel aan de Vecht. Hieronder lees je een verslag van ons verblijf.

Ons huisje op palen heet heel toepasselijk ‘Ooievaarsnest’ en bevindt zich op een rustige plek, aan de rand van de camping.

De hut is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens comfortabel. Er is een compleet ingericht keukentje en een badkamer met douche en toilet. Als ouder(s) slaap je in een ruime bedstee met gordijnen ervoor en voor de kinderen liggen er matrassen op de zolderverdieping, die via een steile trap te bereiken is.

Op het moment dat we aankwamen stroomde het van de regen. Nadat we de spullen hadden uitgepakt maakte ik daarom eerst warme chocolademelk.  


Gelukkig knapte het al gauw weer op en konden we zelfs in het zonnetje zitten. Terwijl de kinderen verderop met andere kinderen spelen, dronken Bart en ik een glaasje wijn en genoten van ons uitzicht op de Vecht. We waren het erover eens dat dit een ideale plek is om tot rust te komen. Voor de kinderen valt er op de camping genoeg te beleven en tegelijk bieden de ligging en de hoogte van ons onderkomen de nodige rust en privacy.

Er is zelfs een mandje waarin ‘s ochtends op bestelling de verse broodjes worden gelegd en die je vervolgens omhoog kunt takelen. Hoe ‘Covid-19-proof‘ wil je het hebben?

Onder de hut bevinden zich nog een ruime picknicktafel en hangmat. ‘s Avonds genoten we van de mooie zonsondergang.

Af en toe kreen we zelfs bezoek – uiteraard op gepaste afstand – van deze gepluimde gast!

Op de camping kun je een kano of sub board huren. We voeren in een Canadese kano over de kalme stroom van de rivier de Vecht en namen een picknick mee voor onderweg.

Vanaf het water kon je de boomhut goed zien liggen!

Ommen is een mooi stadje maar door de situatie bezochten we het niet uitgebreid. Hopelijk krijg ik daar nog een keer de kans voor, want alleen al de ligging aan de Vecht maakt het interessant. In de omgeving van Ommen is gelukkig genoeg te beleven. Zo maakten we een mooie wandeling over het prachtige Landgoed Eerde. Over de rijke geschiedenis van het kasteel en het landgoed lees je meer in mijn blog over Landgoed Eerde.

Meer tips voor gezinsvriendelijke vakanties in de Nederlandse natuur lees je in mijn andere blogs!

Door Hester van Delden

Parelduiken is de naam die Hester van Delden als zelfstandig erfgoedspecialist, schrijver en (reis)journalist gebruikt. De naam staat voor het opduiken van schatten die het waard zijn om te delen. Deze ‘parels’ kunnen bijvoorbeeld (kunst)historische objecten, bezienswaardige plekken, foto’s, verhalen of belevenissen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *