Odyssee reisgids Elba en de Toscaanse eilanden

Gepubliceerd op
Verschijnt voorjaar 2023

In het voorjaar van 2024 verschijnt mijn nieuwe reisgids: Elba en de Toscaanse eilanden. Het nationale park Toscaanse Archipel is met een totale oppervlakte van bijna 750 vierkante kilometer het grootste beschermde zee-natuurgebied van Europa. Van de zeven bewoonde eilanden is Elba verreweg het grootste en bekendste eiland. De andere eilanden zijn: Giglio, Capraia, Montecristo, Pianosa, Giannutri en Gorgona.

De zeven bewoonde eilanden verschillen erg van elkaar maar zijn stuk voor stuk prachtig. Behalve dat ze  een eigen karakter en geschiedenis hebben, zijn ze ook op geologisch en landschappelijk gebied bijzonder divers. Wat ze met elkaar gemeen hebben is een ontspannen eilandcultuur, een grote biodiversiteit en het kristalheldere water van de Tyrreense zee, die de eilanden omringt en met elkaar verbindt. Gelukkig hebben alle eilanden duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Enkele eilanden lagen eeuwenlang letterlijk geïsoleerd, omdat ze bijvoorbeeld dienden als gevangeniseiland. Tot enkele jaren terug heeft de tijd op deze eilanden stil gestaan waardoor de natuur er ongerept is en het zeewater nog ongekende schoon.

In de Odyssee reisgids worden de zeven eilanden verkend, met veel aandacht voor de lokale cultuur en natuur, mooie wandel- en fietsroutes, bijzondere snorkel- en duikplekken, lokale gerechten en wijnen, en authentieke adresjes. Ook de persoonlijke verhalen van eilandbewoners, historische achtergronden en legenden komen aan bod. Odyssee Elba en de Toscaanse eilanden voorziet ook in de nodige praktische informatie over de mogelijkheden om naar en op de eilanden te reizen.

Door Hester van Delden

Parelduiken staat voor het opduiken van verborgen schatten die het waard zijn om te delen. Deze ‘parels’ kunnen bijvoorbeeld bezienswaardige plekken, beelden, verhalen of belevenissen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!