Groot Speijck, parel in het groen


In opdracht van Natuurmonumenten schreef ik het boek Groot Speijck, Parel in het Groen. Het is bij mij te bestellen voor 15 euro inclusief verzendkosten.

Veel mensen hebben herinneringen aan het oude bosrestaurant Groot Speijck in het natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen, waar ze na een wandeling een kop koffie dronken op het terras of misschien als kind al schommelden en later als tiener op zondagmiddag dansten.
Het oude gebouw is afgebroken en Natuurmonumenten heeft er een nieuw, eigentijds en licht gebouw gerealiseerd, waarin de kantoren en het bezoekerscentrum samen met een horecagelegenheid zijn ondergebracht.

Zo divers als de herinneringen aan Groot Speijck zijn, zo divers wordt ook de Oisterwijkse natuur beleefd. Mensen komen er om vogels te observeren, te picknicken of te fotograferen. Tijdens een wandeling langs de vennen las ik de teksten op de bankjes en werd nieuwsgierig naar de verhalen die er achter schuil gaan. En wat betekent de inscriptie in die boom? 
Voor deze publicatie interviewde ik verschillende mensen, deed ik historisch onderzoek en verzamelde ik het beeldmateriaal. Met deze opgedoken parels heb ik vervolgens het boek samengesteld, de teksten geschreven en alle verhalen verwerkt in een tijdlijn.

Wandelen

Op een kaart staan alle hoogtepunten aangegeven, zodat je zelf een wandeling langs de beschreven plekken kunt maken

natuurbeleving

Ontdek de favoriete plekjes van boswachter Frans en natuurfotograaf Rob

Geschiedenis

Leer alles over de geschiedenis van Groot Speijck en het natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Rijk geïllustreerd

De levendige vormgeving en vele foto’s spreken tot de verbeelding

Bekijk hier enkele pagina’s uit ‘Groot Speijck, Parel in het groen’:

error: Content is protected !!