Dominicus reisgids Toscane

Wandelen

De mooiste wandelroutes voor wie de gebaande paden wil verlaten.

Duurzaam

Aandacht voor duurzaamheid, bio(-dynamische) en lokale producten.

Foto’s

Rijk geïllustreerde gids. Alle foto’s zijn door mijzelf gemaakt.

Geschiedenis, kunst & cultuur

Toscane is de regio met de meeste Unesco Werelderfgoed sites ter wereld.

Fietsen

Ontdek Toscane op de fiets!

Wijn & culinair

Lees alles over streekgerechten en de beroemde wijnen van Toscane.

€22,99

-paperback
-1ste druk 2020
Nederlandstalig
21 x 13,5 x 2 cm
308 pagina’s
Kaarten inbegrepen
Met illustraties in kleur
Auteur: Hester van Delden
Fotografie: Hester van Delden
Uitgever: Gottmer/Dominicus

€7,99

Dominicus Toscane is ook als Text-only e-book verkrijgbaar.
Zonder foto’s, maar wel met kaarten.

Bekijk hier enkele pagina’s uit Dominicus Toscane:

“Hester van Delden laat je de schoonheid zien van het Toscaanse landschap…’ …’Naast steden die barsten van de historische hoogtepunten ontdek je ook de minder bekende steden, stranden en plekken waar je even helemaal tot rust kunt komen. Tussendoor passeren ook grappige anekdotes en legenden de revue.”

Blog Toscana.nl, 25-04-2020

Bespreking redactie NBD Biblion voor de bibliotheken van Nederland en Vlaanderen:

“In deze handige, nieuwe reisgids uit de ‘Dominicus reeks’ voor de Italiaanse regio Toscane passeren na informatie over land, geschiedenis en cultuur verschillende ook minder bekende toeristische trekpleisters de revue. Zo leren we o.a. Florence, Scarperia, Prato, Collodi, Vinci, Pistoia, Lucca, Barga, Pisa, Livorno, Grossetto, Siena, San Gimignano, Pienza, Val d’Orcia, Certaldo, Arezzo kennen, middeleeuwse stadjes en prachtige kloosters en kerken, zoals de San Lorenzo en de Medici-kapellen in Florence. De eerste 67 pagina’s zijn gewijd aan inleidingen over o.a. landschap, economie, klimaat, bevolking, geschiedenis, cultuur, eten en drinken en beeldende kunst. Hierna volgt een beschrijving van de verschillende deelgebieden.
De uitgave is zeker ook geschikt voor de individuele reiziger die van de gebaande paden wil afwijken. Dit boek bevat het noodzakelijke om zo’n reis te doen slagen. Ook stadswandelingen vormen geen probleem door de duidelijke plattegronden. De praktische informatie achterin biedt een schat aan tips over o.a. reizen, vervoer ter plekke en accommodaties, veelal met internetadressen. De kleurenfoto’s maken dit boek tot een aantrekkelijk geheel. De auteur is o.a. journalist en fotograaf en heeft veel in Italië gereisd, en er ook gewoond. Met register.”

error: Content is protected !!