Dominicus reisgids Toscane

Dominicus Toscane is verschenen!
Wandelen

De mooiste wandelroutes voor wie de gebaande paden wil verlaten.

Duurzaam

Aandacht voor duurzaamheid, biologische en lokale producten.

Foto’s

Rijk geïllustreerde gids. Alle foto’s zijn door mijzelf gemaakt.

Geschiedenis, kunst & cultuur

Toscane is de regio met de meeste Unesco Werelderfgoed sites ter wereld.

Fietsen

Ontdek Toscane op de fiets!

Wijn & culinair

Lees alles over streekgerechten en de beroemde wijnen van Toscane.

Waar te koop?

Dominicus Toscane is te koop bij de betere boekhandels in Nederland en België. Maar natuurlijk ook bij een van de vele online boekverkopers. Je kunt ook een exemplaar rechtstreeks bij mij bestellen, op verzoek gesigneerd.

Van de reguliere reisgids is ook een Text Only E-book te koop. Deze gids is wel voorzien van kaarten, maar bevat geen foto’s.

Bekijk hier enkele pagina’s uit Dominicus Toscane:

Recensies

“Nu in deze Coronacrisis het reizen naar landen als Italië helaas niet voor iedereen is weggelegd, is een reisboek waarin dat heerlijke pittoreske land wordt belicht vaak meer dan welkom. Zeker als dat boek meer biedt dan alleen een reisgids. Dat gevoel krijg je sterk als je de nieuwe Dominicus reisgids van Hester van Delden over Toscane ter hand neemt …. 

De auteur weet niet alleen prima de weg door al dat schoons te vinden, maar is ook zeer informatief over hoe er te komen en wat er te zien en te beleven valt. Zelfs als je in alle bescheidenheid denkt alles al over een bepaalde plaats te weten, weet ze je in haar boek toch nog op nieuwe info of andere ongekende aspecten te wijzen. Dat leidt tot de onthulling van vele verborgen parels.”

Recensie van hoofdredacteur dr. Lou Lichtenberg in Archeologie Magazine nr 5, november 2020

“De reisgids is opgesteld door de Nederlandse Hester van Delden die ook voor de prachtige foto’s zorgde. Het valt duidelijk op dat Hester de streek en gewoonten zeer goed kent en deze gids een werk van lange adem is. …. Ook wordt er veel aandacht besteed aan typische Toscaanse gewoonten zoals “Fare la scarpetta” of unieke evenementen zoals de Eroica in Gaiole in Chianti waar je verplicht bent om met een oude stalen race fiets aan deel te nemen. …. Het leuke aan deze reisgids is dat ze zeer veel gedetailleerde tekst bevat en ook heel wat minder bekende maar prachtige plaatsen aan bod komen in tegenstelling tot de meeste reisgidsen waar vooral de toeristische trekpleisters worden beschreven.”

Recensie van de Belgische blogger Günther Desaever, opvakantienaartoscane.info, november 2020

“In deze handige, nieuwe reisgids uit de ‘Dominicus reeks’ voor de Italiaanse regio Toscane passeren na informatie over land, geschiedenis en cultuur verschillende ook minder bekende toeristische trekpleisters de revue. Zo leren we o.a. Florence, Scarperia, Prato, Collodi, Vinci, Pistoia, Lucca, Barga, Pisa, Livorno, Grossetto, Siena, San Gimignano, Pienza, Val d’Orcia, Certaldo, Arezzo kennen, middeleeuwse stadjes en prachtige kloosters en kerken, zoals de San Lorenzo en de Medici-kapellen in Florence. De eerste 67 pagina’s zijn gewijd aan inleidingen over o.a. landschap, economie, klimaat, bevolking, geschiedenis, cultuur, eten en drinken en beeldende kunst. Hierna volgt een beschrijving van de verschillende deelgebieden.
De uitgave is zeker ook geschikt voor de individuele reiziger die van de gebaande paden wil afwijken. Dit boek bevat het noodzakelijke om zo’n reis te doen slagen. Ook stadswandelingen vormen geen probleem door de duidelijke plattegronden. De praktische informatie achterin biedt een schat aan tips over o.a. reizen, vervoer ter plekke en accommodaties, veelal met internetadressen. De kleurenfoto’s maken dit boek tot een aantrekkelijk geheel. De auteur is o.a. journalist en fotograaf en heeft veel in Italië gereisd, en er ook gewoond. Met register.

Bespreking redactie NBD Biblion voor de bibliotheken van Nederland en Vlaanderen:

“Hester van Delden laat je de schoonheid zien van het Toscaanse landschap ….” “…Naast steden die barsten van de historische hoogtepunten ontdek je ook de minder bekende steden, stranden en plekken waar je even helemaal tot rust kunt komen. Tussendoor passeren ook grappige anekdotes en legenden de revue.”

Recensie van Demi Gaasbeek op Toscana.nl, 25-04-2020

Covid-19 proof
Dominicus Toscane is de meest actuele Nederlandstalige reisgids van Toscane. Na een uitgebreide controle blijkt ook na de lockdown in Italië  de informatie in deze gids nog relevant. Houd er alleen rekening mee dat vanwege COVID-19 sommige jaarlijks terugkerende evenementen in 2021 zijn afgelast of in aangepaste vorm plaatsvinden. Controleer daarom altijd van te voren de websites van de lokale VVV-kantoren om teleurstellingen te voorkomen.