Dominicus reisgids Toscane


“Rijk geillustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Prachtige, goed leesbare beschrijvingen die prikkelen!
Informatief van hoog niveau.”

Reisboekhandel De Zwerver

Waar te koop?

Toscane is te koop bij boekhandels in Nederland en België en bij de online boekverkopers.

Bekijk hier enkele pagina’s uit Dominicus Toscane:

Recensies

“In deze handige, nieuwe reisgids uit de ‘Dominicus reeks’ voor de Italiaanse regio Toscane passeren na informatie over land, geschiedenis en cultuur verschillende ook minder bekende toeristische trekpleisters de revue. Zo leren we o.a. Florence, Scarperia, Prato, Collodi, Vinci, Pistoia, Lucca, Barga, Pisa, Livorno, Grossetto, Siena, San Gimignano, Pienza, Val d’Orcia, Certaldo, Arezzo kennen, middeleeuwse stadjes en prachtige kloosters en kerken, zoals de San Lorenzo en de Medici-kapellen in Florence. De eerste 67 pagina’s zijn gewijd aan inleidingen over o.a. landschap, economie, klimaat, bevolking, geschiedenis, cultuur, eten en drinken en beeldende kunst. Hierna volgt een beschrijving van de verschillende deelgebieden. 
De uitgave is zeker ook geschikt voor de individuele reiziger die van de gebaande paden wil afwijken. Dit boek bevat het noodzakelijke om zo’n reis te doen slagen. Ook stadswandelingen vormen geen probleem door de duidelijke plattegronden. De praktische informatie achterin biedt een schat aan tips over o.a. reizen, vervoer ter plekke en accommodaties, veelal met internetadressen. De kleurenfoto’s maken dit boek tot een aantrekkelijk geheel. De auteur is o.a. journalist en fotograaf en heeft veel in Italië gereisd, en er ook gewoond. Met register.”

Bespreking van de redactie NBD Biblion voor de bibliotheken van Nederland en Vlaanderen

“De reisgids is opgesteld door de Nederlandse Hester van Delden die ook voor de prachtige foto’s zorgde. Het valt duidelijk op dat Hester de streek en gewoonten zeer goed kent en deze gids een werk van lange adem is. Ook wordt er veel aandacht besteed aan typische Toscaanse gewoonten zoals “Fare la scarpetta” of unieke evenementen zoals de Eroica in Gaiole in Chianti waar je verplicht bent om met een oude stalen race fiets aan deel te nemen. ….
Het leuke aan deze reisgids is dat ze zeer veel gedetailleerde tekst bevat en ook heel wat minder bekende maar prachtige plaatsen aan bod komen in tegenstelling tot de meeste reisgidsen waar vooral de toeristische trekpleisters worden beschreven.”

Recensie van de Belgische blogger Günther Desaever, opvakantienaartoscane.info

“Nu in deze Coronacrisis het reizen naar landen als Italië helaas niet voor iedereen is weggelegd, is een reisboek waarin dat heerlijke pittoreske land wordt belicht vaak meer dan welkom. Zeker als dat boek meer biedt dan alleen een reisgids. Dat gevoel krijg je sterk als je de nieuwe Dominicus reisgids van Hester van Delden over Toscane ter hand neemt …. 
De auteur weet niet alleen prima de weg door al dat schoons te vinden, maar is ook zeer informatief over hoe er te komen en wat er te zien en te beleven valt. Zelfs als je in alle bescheidenheid denkt alles al over een bepaalde plaats te weten, weet ze je in haar boek toch nog op nieuwe info of andere ongekende aspecten te wijzen. Dat leidt tot de onthulling van vele verborgen parels.”

Recensie van hoofdredacteur dr. Lou Lichtenberg in Archeologie Magazine 

“Ga je naar Toscane en ben je op zoek naar een reisgids die je diepgang geeft, bekijk dan de Dominicus reisgids Toscane. Dominicus reisgidsen staan erom bekend dat ze degelijk zijn opgebouwd. Florence, Siena, Lucca, Chianti, Elba: het komt allemaal voorbij, en nog veel meer.
De Dominicus Toscane reisgids beschrijft het landschap, de flora en fauna, de bevolking, maar ook economie en folklore. In de verschillende delen gaat Hester van Delden in op de geschiedenis, kunst en cultuur en natuurlijk ook eten en drinken. De uitgebreide achtergrondinformatie maakt het bij uitstek een reisgids voor wie behoefte heeft aan meer diepgang. De Toscane reisgids bevat ook kaarten en plattegronden.”

Recensie op: www.italie.nl/boekentip

“Hester van Delden laat je de schoonheid zien van het Toscaanse landschap ….”
“…Naast steden die barsten van de historische hoogtepunten ontdek je ook de minder bekende steden, stranden en plekken waar je even helemaal tot rust kunt komen. Tussendoor passeren ook grappige anekdotes en legenden de revue.”

Recensie van Demi Gaasbeek op Toscana.nl

 

error: Content is protected !!