Natuurmonumenten

Natuurmonumenten

Klik hier om door het boek te bladeren

In opdracht van Natuurmonumenten schreef ik het boek Groot Speijck: parel in het groen. Hierin wordt de bijzondere geschiedenis van de plek aan de hand van verhalen verteld en voelbaar gemaakt. Verhalen die gaan over vroeger en de verhalen van mensen die Groot Speijck en het omliggende natuurgebied vandaag de dag beleven. Ook een visie op de toekomst van het nieuwe bezoekerscentrum komt aan bod. De verhalen zijn verwerkt in een tijdlijn die over de pagina’s van het boek loopt.

Veel mensen hebben herinneringen aan het oude bosrestaurant Groot Speijck in het natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen, waar ze na een wandeling of fietstocht een kop koffie dronken op het terras. Waar ze misschien als kind al schommelden en later als tiener op zondagmiddag dansten. Het oude gebouw is afgebroken en Natuurmonumenten heeft er een nieuw, eigentijds en licht gebouw gerealiseerd, waarin de kantoren en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten samen met een horecagelegenheid zijn ondergebracht. Op 10 juni 2015 is dit gebouw geopend en kwam ook het boek uit. Het verscheen in herdruk in 2016.

Groot Speijck, Parel in het groen’ is rechtstreeks bij mij te bestellen. Voor €15,50 wordt het boek gratis bij u thuis bezorgd.

Voor deze publicatie heb ik mensen geïnterviewd, historisch onderzoek verricht, het beeldmateriaal verzameld en de teksten geschreven.

ISBN 978-90-70099-57-2